Kycklingspett med nudlar och wasabiyoghurt

Nu är vi hemma igen efter några härliga dagar hos släkten på Västkusten. Vi har varit ute nästan hela dagarna i det fina vädret och barnen har sprungit runt och lekt i trädgården och på lekplatser. Underbara härliga vår!!!
Vi har fått god mat av svärföräldrarna. Två dagar blev det gott grillat – mums!
Jag fick en hel bunt av veckotidningar av svärmor och jag hittade ett 50-tal recept som jag klippte ut och ska testa. Ja iallafall några av dem. :)
Det är lyxigt att bli bjuden på mat, men efter några dagar utan matlagning och bakning så börjar det klia i fingrarna. ;)
Idag gjorde jag det här till middag:

20130510-184534.jpg
Ingredienser till 2 stora och 2 små:
3 kycklingfiléer
0,5 dl teriyakisås
2 tsk skalade sesamfrön

1 pkt glasnudlar eller ris

1,5 dl turkisk yoghurt
1 tsk wasabi
En skvätt limesaft
Salt
Lite svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar. Lägg dem i teriyakisåsen i 30 min eller längre tid i en plastpåse/bunke i kylen.
Trä dem på spett och lägg dem i en ugnsfast form. Strö över sesamfrön. Sätt in i ugnen i 15-20 min. Kolla så köttet är vitt och färdigt. Kyckling ska ju aldrig vara rosa.

Tvätta händerna med tvål och vatten efter att du har skurit kycklingen och byt skärbräde till grönsakerna.

Blanda ihop såsen, koka nudlarna och skär morötter och gurka i stavar.

Tips:Gillar du inte den starka wasabin så kan du t.ex. blanda yoghurten med en skvätt sweet chilisås istället.

Barnen hade ketchup (med mindre socker och salt) till. Det går alltid hem.

Jag var så sugen på att baka idag så en kladdkaka med ett chokladkolatäcke står nu i kylen. Receptet kommer upp senare. :)

Ha en skön helg!
/Lisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation