Heta köttbullar i salladskorg

Tjohoooo! Äntligen är vi på benen igen.

Ikväll gjorde jag sambal olek-köttbullar till oss vuxna och vanliga köttbullar till barnen. De kryddiga köttbullarna serverade jag i salladskorgar med lite ris, tomat, gurka, avokado och en kall vitlökssås.
Idag tillagade jag köttbullarna i ugnen. Så smidigt och skönt att slippa all stekos.

20130517-210250.jpg
Ingredienser till 2-4 personer:
600g blandfärs
3 tsk sambal olek
Lite salt
Lite vitpeppar
0,75 dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
Lite smör till formen

Sås:
2 dl creme fraiche
1 pressad vitlösklyfta
Salt
Nymalen svartpeppar

Blanda ihop köttfärsen med kryddor och vatten. Forma till köttbullar. Sätt ugnen på 200 grader. Smält lite smör i en ugnsfast form. Lägg i köttbullarna och stek dem i ugnen i cirka 15-20 min.

Servera i isbergssalladsskålar med kokt ris, dina favoritgrönsaker och toppa med vitlökssåsen.

20130517-214239.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation