Helstekt fläskfilé med dubbelbakad potatis

Vilket härligt vårväder vi har fått nu, man vill ju bara vara ute hela dagarna.
Dagens middag blev det här:

20130505-182402.jpg
Ingredienser till 2 vuxna och 1 barn:
1 fläskfilé
Valfri marinad
Smör till förstekning

6 stora potatisar eller 3 bakpotatisar
1,5 msk smör
1 tsk fryst hackad chili
1 vitlöksklyfta
1 tsk fryst basilika
Lite riven ost
Salt

Filén:
Putsa filén och marinera i minst en timme. Jag använde samma typ av barbequesås som jag hade till Pulled pork i fredags. Bryn i smör så att den får färg runtom.
Sätt in i ugnen på 150 grader med en kötttermometer.
När innertempen är 65-69 grader tar du ut den och sveper in den i ett folie.

Potatisen:
Tvätta potatisen och gör några hål med en gaffel. Sätt in i ugnen i ca 45 min.
Dela potatisen, bred på smöret med kryddorna och riv över osten.
Sätt in i ugnen igen tills osten smält och fått lite färg.

Tips: Man kan även gröpa ur innehållet i potatisen och blanda med smöret och sedan lägga tillbaka det och riva över osten. Det ser då lite festligare ut! (tack för tipset Alex.N)

Du kan ha potatisen och filén inne samtidigt.

Njut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation