Grillad fläskfilé med ugnsbakad mandelpotatis och tzatziki

En härlig lördag med träning och cykeltur med familjen avslutades med grillat och nu ESC. Omröstningen är det roligaste med hela tävlingen, men det är inte säkert att vi håller oss vakna så länge.. ;)

Kvällens grillat blev fläskfiléspett. Jag marinerade fläskfilén i en marinad på olja, ketchup, soja, vitlök, honung och grillkrydda. Ju längre du marinerar desto godare och saftigare blir det.

20130518-220638.jpg

Mandelpotatis:
Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen. Dela dem på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (då fastnar den inte). Ringla över olivolja och salta. In i ugnen i ca 20-25 min.

Tzatziki:
Grovriv en gurka och lägg det sedan i ett kaffefilter och låt vattnet rinna av gurkan. Blanda med ca 2 dl turkisk yoghurt, 2 pressade vitlöksklyftor och örtsalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation