Glasstårta med passionsfrukt på kokosbotten

Min syrra gjorde en läcker glasstårta med passionsfrukt och kokos för några helger sen. Jag måste testa att göra den någon gång, den ser så god ut. Iallafall så bad jag henne att ta ett kort på den och det gjorde hon. :) Dig kan man lita på sis! Den var tydligen supersmarrig och det måste den ju vara då både passionsfrukt och kokos är ljuvligt gott.

20130501-110535.jpg

20130501-110543.jpg
Till 20 bitar:
12 passionsfrukter
8 äggulor
4 dl florsocker
5 dl vispgrädde
250 g kesella 10%

Botten:
50 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
200 g kokosflingor

Garnering:
2 passionsfrukter
1 liter hallon
Rostade kokosflagor

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i smöret och kokosflingorna.
Häll smeten i en form med löstagbar kant som är klädd med bakplåtspapper(26 cm) och sätt in i ugnen i ca 25 min.

Gröp ur innehållet av passionsfrukterna. Passera det i en finhålig sil. Vispa äggulor, florsocker och grädde pösigt. Blanda i kesellan och den silade passionsfrukten. Häll smeten på den svala bottnen.
Plasta om och sätt in i frysen i 6 timmar.
Garnera med passionsfrukter, hallon och rostade kokosflagor.

Receptet kommer från “Allt om mat” april 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation