Fläskfilé med underbar vitkålsgratäng

Asså vitkål!!! <3 Och ännu bättre vitkålsgratäng!!!!! Mums!
Idag gjorde jag efter ett nytt recept
som ni hittar här, men jag ändrade om det lite.
20130531-181110.jpg

Ingredienser till 4:
600 g strimlad vitkål
1 finskivad purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
1,5 grädde
0,5 msk sambal olek
1 dl riven ost

Fräs kålen i smör med vitlök och purjolök. Rör runt hela tiden så den inte bränns vid. Blanda i grädde och sambal olek. Låt puttra på svag värme tills kålen är mjuk. Häll i en form och toppa med riven ost. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

Till gratängen marinerade jag fläskfilè som först bryntes i stekpannan och sedan helstektes i ugnen tills innertempen var 69 grader.

Lite smörstekta champisar satte pricken på i:et eller kryddan på moset eller svampen på köttet. ;)

20130531-190909.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation