Idag bakade jag mina favoritmuffins. De är perfekta att frysa in och värma i micron om man får oväntat eller väntat fikabesök. Just nu har vi bara några kanelbullar i fikaväg i frysen så det var dags att fylla på i fikalådan. :)
Ingredienser till 10 stora muffins:
2 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
100 g smält smör
Smält smöret.
Vispa socker och ägg till vit fluffig smet. Blanda i de torra ingredienserna och slutligen smöret.
Skeda i smeten i formarna upp till 3/4 av formarna. In i ugnen i ca 10-12 min på 175 grader varmluft eller 200 grader ugnstemp.
Jag sätter alltid muffinsformarna i en muffinsplåtform. Sådana finns att köpa lite överallt, men jag har köpt min på IKEA. Då blir de fina och jämna i formen .
Ibland varierar jag de här muffinsen genom att stoppa ner en ploppchokladbit, after eight eller dumlekola i mitten av varje. Alltid gott med söta överraskningar inuti. :)
Vispa lite grädde och servera med lite bär så har du en god dessert.
Receptet kommer från kakboken “Sju sorters kakor.
Senast kommenterat