Chokladmuffins (kladdkaksmuffins)

Idag bakade jag mina favoritmuffins. De är perfekta att frysa in och värma i micron om man får oväntat eller väntat fikabesök. Just nu har vi bara några kanelbullar i fikaväg i frysen så det var dags att fylla på i fikalådan. :)

20130521-161504.jpg
Ingredienser till 10 stora muffins:
2 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
100 g smält smör

Smält smöret.
Vispa socker och ägg till vit fluffig smet. Blanda i de torra ingredienserna och slutligen smöret.
Skeda i smeten i formarna upp till 3/4 av formarna. In i ugnen i ca 10-12 min på 175 grader varmluft eller 200 grader ugnstemp.
Jag sätter alltid muffinsformarna i en muffinsplåtform. Sådana finns att köpa lite överallt, men jag har köpt min på IKEA. Då blir de fina och jämna i formen .

20130521-162342.jpg

Ibland varierar jag de här muffinsen genom att stoppa ner en ploppchokladbit, after eight eller dumlekola i mitten av varje. Alltid gott med söta överraskningar inuti. :)
Vispa lite grädde och servera med lite bär så har du en god dessert.

Receptet kommer från kakboken “Sju sorters kakor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation