Tobleroneglass

Fredagsdesserten blev en tobleroneglasstårta dekorerad med hembakade maränger, färska hallon, riven mörk choklad och en ljuvlig varm tobleronesås.

20130427-142536.jpg

20130427-142549.jpg
Glassen:
2,5 dl vispgrädde
3 äggulor
0,5 dl socker
125 g toblerone

Vispa gulorna med sockret till fluffig smet. Vispa grädden i en annan bunke. Smält chokladen över vattenbad. Blanda äggsmeten med 1/3 av grädden. Blanda i chokladen. Blanda slutligen i resten av grädden.
Häll i en form med löstagbar kant.
Sätt in i frysen i minst 4 timmar.

Maränger:
2 äggvitor
1,25 dl socker

Vispa äggvitorna till hårt skum i en ordentligt rengjord skål. Stråla sedan i sockret under vispning. Vispa till en fast marängsmet.
Spritsa ut cirka 40 maränger på ett bakplåtspapper. Sätt in i nedre delen av ugnen på 100 grader i cirka 1 timme.

Sås:
1 dl grädde
75 g toblerone

Koka upp grädden, blanda i tobleronen och låt den smälta.

20130427-143320.jpg

Receptet på glassen hämtade jag här och receptet på marängen kommer från Per Morberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation