Teriyakilax med sesamfrön

Dagens middag blev laxfilé penslade med teriyakisås med färskriven ingefära och toppade med sesamfrön. Till laxen gjorde jag en grönsaksfräs på purjolök, morötter och aubergine som jag smaksatte med japansk soja och svartpeppar. Kokt bulgur blev det andra tillbehöret.

Det smakade riktigt gott med ordentlig middag idag. Från att inte har haft någon matlust alls så är jag nu sugen på en massa saker konstant. Härligt!
En löptur i det härliga vårvädret spädde på aptiten ytterligare. :)

20130425-204229.jpg

Ingredienser till 4 personer:
4 laxfiléer
0,5 dl teriyakisås
1,5 tsk riven färsk ingefära
Skalade sesamfrön

Bulgur
Valfria grönsaker att fräsa i olja
Japansk soja
Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop teriyakisåsen med ingefäran. Ringla lite olja i en form. Lägg i laxfiléerna och pensla dem med såsen. Strö på sesamfrön. Sätt in i ugnen i cirka 15 min. Under tiden kokar du bulgur och fräser grönsakerna.

Smaklig spis!

Receptet på laxen hittade jag på Tasteline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation