Spenatplättar med bacon keso och lingon

Igår lagade vi en lätt söndagsmiddag i form av spenatplättar med bacon, lingonsylt och keso som tillbehör. Jag gjorde pannkakorna glutenfria och lchf-vänliga efter ett recept i expressens senaste LCHF-bilaga. Konsistensen blir inte samma som vanliga pannkakor. Men har du testat kesoplättarna och gillar dem så kommer du att gilla de här också. Jag har ju tidigare berättat att jag inte tål kombinationen av mjölk, ägg och vetemjöl. Jag får alltid huvudvärk! Konstigt, men sant. Man kan självklart göra vanliga pannkakor med vetemjöl och spenat om man hellre vill det.
Den salta knaperstekta baconen, keson och lingonsylten satte pricken över i:et.

20130429-201834.jpg
Ingredienser till 4 personer:
450 g ordentligt avrunnen hackad spenat
6 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
2 msk fiberhusk
1 krm salt
Smör till stekning

Vispa upp äggen. Blanda i mjölken, grädden och fiberhusken under omrörning. Jag körde med en stavmixer för att undvika klumpar. Låt det stå och svälla i 10 min.
Blanda i spenaten och salta. Smält lite smör i en stekpanna eller plättlagg.
Stek några minuter på varje sida. De tar längre tid att steka än vanliga pannkakor. Låt dem sätta sig ordentligt innan du vänder dem.

Smaklig måltid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation