Färsbiffar med blomkålsris och gräddig brunsås

Tisdag och dag 2 på temaveckan med LCHF-mat. Mums vad gott det här var!

20130402-190806.jpg
Ingredienser till 2 vuxna och 1 barn:
Biffar:
500 g blandfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk worchestersås
Salt
Vitpeppar
Smör till stekning

Ris:
1 blomkålshuvud
Lite salt

Sås:
1/2 ask phiadelphiaost
1,5 dl grädde
Lite mjölk
Kinesisk soya
Sojakulör
Salt
Vitpeppar

Jag är medveten om att både sojan och worchestersåsen innehåller små mängder av socker, men nästan obetydligt i den lilla mängd jag har använt mig av.

Biffarna:
Blanda ihop samtliga ingredienser. Forma till biffar och stek dem i smör.

Ris:
Riv blomkålen. Koka upp vatten med lite salt och lägg i blomkålen i cirka 20 sek.
Häll av vattnet!

Sås: Blanda ihop osten och grädden i en stekpanna. Späd med mjölk tills du får den så tunn/tjock du vill ha den. Tillsätt kryddor och soja.

Vi serverade med gröna ärtor och lillkillen som inte är med på temat fick även kokt potatis till.

20130402-191945.jpg

Hur mår kroppen?
Jag känner mig pigg i huvudet, jag är mätt och maten är supergod. Mina ben känns aningen svaga i jämförelse med hur de brukar kännas. Löparundan idag gick i lite långsammare tempo än vad den brukar. Kanske är det psykiskt eller är det vårtröttheten som många pratar om. Googlade på det och det kan också vara så att jag behöver öka ytterligare lite på det naturliga fettet.
Här är en riktigt bra sida för er som vill komma igång med LCHF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation