Chicken nuggets med klyftpotatis

Igår lagade jag chicken nuggets för första gången. Jag har aldrig sett lillkillen äta så mycket. Han sa:
Får jag mer? 4 gånger!!! Det här kommer vi göra många gånger till. Man blir överlycklig när man hittar enkla maträtter som barnen gillar.

20130428-182256.jpg
Ingredienser till 4:
4 kycklingfiléer
1 uppvispat ägg
Ekologiskt ströbröd blandat med lite
salt
Rapsolja till stekning

Skär kycklingfiléerna i 2 cm tjocka skivor.
Vänd dem i det uppvispade ägget och sedan i ströbrödet.
Stek dem i olja så att de blir gyllenbruna, krispiga och kolla så att köttet är vitt och färdigt.

Potatisen:
Skrubba 10-12 potatisar. Skär Varje potatis i fyra delar. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Sätt in o ugnen på 250 grader i cirka 25 min.

Sås:
Blanda turkisk yoghurt med sweet chilisås och lite saltade jordnötter.

Jag höftade bara med såsen. Häll i lite sweet chilisås i taget och smaka av tills du får en smak som du gillar.

Jag har nu lagt till kategorin Barnfavoriter. Detta blir absolut ett av recepten i den kategorin. :)

2 Thoughts on “Chicken nuggets med klyftpotatis

  1. Jennie on 2013/05/16 at 12:16 said:

    Det var poppis här hemma också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation