Bästa receptet för kanelbullar…

…. kommer givetvis från bästa Leila Lindholm. Jag har provat många olika kanelbullerecept, men efter att jag hittade Leilas vetedegsrecept så bakar jag alltid enligt det. De blir så saftiga och goda!

20130411-172248.jpg
Ingredienser till ca 24 stora bullar:
150 g smör
3 dl röd mjölk
1,2 l mjöl
1,5 dl socker
1 ägg
1 msk kardemumma
1/2 tsk salt
50 g röd jäst

Fyllning:
Smör
Socker
Kanel

1 uppvispat ägg till pensling
Pärlsocker till garnering

Värm mjölken till 37 grader. Blanda i kardemumman och saltet. Smula jästen i en bunke. Häll på mjölken och rör runt. Blanda i socker, ägg och fördelat smör.
Blanda i lite mjöl i taget och kör i en bakmaskin. Om du blandar för hand är det bättre att smälta smöret och blanda med mjölken. Jag tycker det förstnämnda blir godast.
När degen är smidig låter du den jäsa i 1 h.
Dela den i två delar och kavla ut till rektanglar. Endel blandar ihop socker, smör och kanel. Jag brukar göra som min mamma har lärt mig. Först hyvlar jag smöret med en osthyvel och lägger på degen och sedan breder jag ut det över hela rektangeln. Snåla inte med smöret. Torra bullar är inget vidare.;)Strö över ett lager med socker och slutligen ett tunt lager med kanel. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. Lägg dem i formar och låt dem jäsa ytterligare 30-45 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Sätt in i ugnen på 225 grader varmluft i 8-10 min.

Njut med kall mjölk!
Det finns ju typ inget godare fika än nybakade bullar. :)

Här nedan ser ni några steg i arbetet med bullarna:

20130411-174735.jpg

20130411-174746.jpg
Förra veckan LCHF-tema och denna veckan bullbak. Ja, men det är så jag vill ha min blogg. Den ska passa alla smaker.

Vad tycker ni om min nya sida? Jag blir så glad av de fina färgerna. Tack till Jessica som har hjälpt mig. <3

5 Thoughts on “Bästa receptet för kanelbullar…

  1. Linda Ohlin on 2013/04/11 at 17:31 said:

    Älskar din blogg Lisa så inspirerande o läsa o se hoppas vi ses snart kramar

  2. Elina on 2013/04/11 at 18:54 said:

    Så gott med bullar

  3. Elina on 2013/04/11 at 18:57 said:

    Jag får nog ta och testa detta receptet snart! Så fint det blev här på bloggen. Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation