Tacotorsk

Söndagsmiddagen blev en supergod tacotorsk. Jag har gjort den här rätten tidigare, men då med köpt tacosås. Idag gjorde jag en egen salsasås och det blev så mycket godare.

20130310-150215.jpg
Ingredienser:
400 g torskfilé
1 burk tacosås/salsa (se nedan)
2 dl riven ost
1 dl creme fraiche
2 dl grädde/ gräddmjölk
Salt
Svartpeppar
1 näve krossade nachochips

Salsasås:
3 klyftade tomater
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
1-2 tsk frusen röd hackad chili

Fräs i lite olja tills tomaterna blir mjuka. Mixa!

Tina torsken ett par timmar om du använder fryst. Skär den i bitar. Lägg fisken i en form och salta lite. Häll över salsasåsen. Blanda creme fraiche, ost, grädde, salt och svartpeppar. Häll blandningen över fisken. Toppa med krossade nachochips. In i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.

20130310-151219.jpg(Före och efter tillagningen i ugnen.)

Servera med ris och sallad (vi hade brysselkål) eller enbart en sallad.

Maten smakade extra gott idag efter en löprunda i härligt solsken. Jag är nöjd med träningen den här veckan. Tre löprundor (sammanlagt 2 mil), en Bodypump och en Bodystep har avnjutits. Lagom träning för mig för att kroppen och knoppen ska vara i harmoni. Som småbarnsförälder är det inte alltid så lätt att hitta den tid man vill ha till träning, men när man lyckas så märker man hur mycket piggare man blir och bristen på sömn märks inte lika tydligt genom de endorfiner man får genom träningen.
Det här är ju ingen träningsblogg, men mat och träning hör liksom ihop för välbefinnandet så ibland kommer ni nog att få några meningar om träning mitt i all mat. ;)

Inspiration till min tacofisk hittade jag här.

2 Thoughts on “Tacotorsk

  1. Jag lagade också torsk med gräddsås till söndagmiddag idag, men det här såg förstås mycket godare och proffsigare ut. Får försöka testa det nästa gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation