Lördagsgott

Idag lagade jag en krämig fläskfilégryta med bl.a. svamp, lök, paprika och dijonsenap. Jag älskar grytor och den här var verkligen mild och god och dijonsenapen gjorde susen. Jag åt grytan tillsammans med blomkålsmos och grabbarna åt den med ris.

20130302-180838.jpg
Ingredienser till 4 pers:
1 fläskfilé
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
6 färska champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 dl creme fraiche
1,5 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
Salt
Vitpeppar
Lite flytande honung
Lite färsk persilja

20130302-181440.jpg
Skiva fläskfilén och bryn bitarna i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg i hackad lök, pressad vitlök, tärnad paprika och delade champinjoner. Fräs en stund!
Häll i mejeriprodukterna och smaksättningen. Låt grytan koka i ca 15 min. Lägg i lite färsk persilja.
Inspiration till grytan hämtade jag här.

Blomkålsmos gör jag genom att koka blomkål tills den blir mjuk. Sedan häller jag i lite grädde, salt, peppar och mixar till en mos.

20130302-193256.jpg
Nu blir det lite smågodis och chokladdoppade (några är doppade i smält toblerone och några i smält 70% kokoschoklad) jordgubbar framför “Andra chansen”. Det är man värd efter 1 h Bodypump och 5 km löpning. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation