Lite nyttigare påskgodis

De här bollarna är ljuvliga. De består av nötter, torkad frukt, lite kokosolja, citron, lite vitchoklad och kokosflingor. Nyttigare än vanligt godis och mycket godare (då ska ni veta att jag är en riktig smågodisfantast).

20130328-103629.jpg

20130328-104703.jpg
Ingredienser:
10 torkade aprikoser
100 g torkad ananas
100g saltade cashewnötter
75 g jordnötter
1 msk kokosolja
Finrivet skal från 1/2 citron
125 g vit choklad
1 1/2 dl kokosflingor

Blötlägg aprikoserna och ananasen i 10 min. Mixa jordnötterna och cashewnötterna.
Dela aprikoserna och ananasen och mixa dem sedan tillsammans med citronskalet (skölj av citronen innan du river skalet) och kokosolja. Blanda i nötterna och rulla till små bollar.
Smält chokladen över vattenbad.
Rulla bollarna i chokladen och vänd dem sedan i kokosflingorna. Lägg dem på ett bakplåtspapper inne i kylen så att chokladen stelnar.

20130328-105640.jpg

(Inspiration till receptet kommer från tidningen “Allt om Mat” nr4/2013)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation