Kålpudding

Igår kväll gjorde jag kålpudding till middag. Jag har tänkt göra det så länge och igår blev det äntligen av.
Det är ju helt fantastiskt gott, kålälskare som man är.

20130315-095813.jpg
Jag googlade och inspirerades av olika recept och gjorde sedan min egen variant.

Ingredienser:
1/2 vitkålshuvud
500 g blandfärs
1/2 gul lök
1 msk kalvfond
1 dl grädde
2,5 msk ströbröd
3 msk ljus sirap
Salt
Vitpeppar
0,5 dl vatten

Skär vitkålen i små bitar. Fräs den i smör (rör runt så att den inte bränns). Häll i 1,5 msk sirap. Krydda!
Blanda färsen med grädde, ströbröd, fond, finriven lök, resten av sirapen och kryddor.
Smöra en form. Lägg i färsen. Lägg på vitkålen så att den täcker färsen.
Häll på vattnet och sätt in i ugnen i ca 30 min på 180 grader.

Servera med potatis, brunsås, lingon och ärtor.
Smaklig måltid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation