Chokladdoppade kolabröd

Nästa kalaskaka blir chokladdoppade kolabröd. Finns det något roligare än att baka? Ja, skulle vara träning då (eller mys och bus med barnen, men det är är liksom i en annan kategori). ;)

20130319-112421.jpg
Ingredienser:
200 g smör
1 1/2 dl socker
1 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl

150g ljus choklad till garnering

Blanda smör, socker och sirap ordentligt. Blanda i resten till en jämn deg.
Rulla ut till två långa längder. Platta till dem lite. In i ugnen på 200 g i cirka 15-20 min.
Låt dem svalna i några minuter och skär dem sedan på diagonalen till sneda bitar. Smält chokladen över vattenbad. Doppa ändarna i chokladen och ställ dem svalt.

(Inspiration hämtad ur tidningen “Hembakat” nr 2/2013)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation