Vegetarisk paj

Den här vegetariska pajen blev gårdagens middag. Receptet kommer faktiskt från min hemkunskapsbok från högstadiet så det är 16 år sen jag lagade den för första gången. Jag har tillagat den här flera gånger sen dess och det kommer jag säkert att göra i 16 år till.. ;)

20130220-192655.jpg

20130220-192742.jpg
Ingredienser till 4 personer:
Vanlig pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
Jag gjorde pajdegen med mandelmjöl som jag tipsade om här.

Fyllning:
1 gul lök
3 tomater eller en ask cocktailtomater
(Jag lade i lite broccoli också, svamp är också gott)
1,5 dl riven ost
2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
2 ägg
Salt
Svartpeppar
Timjan
Basilika

Förgrädda pajskalet i 10 min på 225 grader. Bryn löken och skiva tomaterna. Lägg grönsakerna på pajskalet.

Blanda ihop ost, ägg, gräddfil, creme fraiche och kryddor. Häll över grönsakerna.
In i ugnen på 200 grader i ca 25 min.

Ps! Om man vill ha denna paj med kött så passar bacon väldigt bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation