Vegetarisk lasagne

Idag blev det en vegetarisk lasagne till lunch/middag. Jag älskar den här lasagnen. Jag har gjort den massor av gånger sen vi fick receptet av min syrras kompis Kock-Olivia.

20130226-145618.jpg
Ingredienser:
200 g bladspenat
250 g keso
200 g riven ost
1 burk ekologiska krossade tomater
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk konserverade eko champinjoner (förvällda färska går också bra)
Salt
Svartpeppar
Oregano
Spenat-lasagneplattor
Ca 1 dl mjölk

Bryn löken, blanda i tomatkross och koka upp. Krydda med salt, peppar och oregano. Blanda i svampen.

20130226-150258.jpg

Värm bladspenaten och vrid ur vätskan.
Blanda med ost och keso. Krydda med lite svartpeppar.

Smörj en form. Skeda i ett lager tomatröra. Lägg sedan ut ett lager lasagneplattor, ost/spenat, tomatröra, plattor, ost/spenat och tomatröra överst.
Häll i mjölken vid sidan så det rinner ner.
In i ugnen på 200 grader i ca 30 min.

20130226-150844.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation