Saftiga järpar och kålmos

20130212-210815.jpg

Jag testade ett nytt recept idag som jag hittade i Aftonbladets LCHF-bilaga.
Supergoda järpar av nötkött, rivna morötter, finhackad lök och creme fraiche som gör dem saftiga och goda.
Tillbehöret blev ett krämigt kålmos på broccoli, blomkål, persilja och creme fraiche. Sonen som är “allergisk” mot vissa grönsaker fick potatis och brunsås istället.

Ingredienser till 4 personer:
Mos:
1 blomkålshuvud
1 broccolistånd
1/2 kruka färsk persilja
1-2 dl creme fraiche
Salt och vitpeppar
(Jag tog fryst blomkål, broccoli och persilja)

Koka broccolin och blomkålen tills de är mjuka. Häll av vattnet. Skeda i creme fraiche. Mixa med en stavmixer. Krydda!

Järpar:
1 riven eller finhackad gul lök
1 riven morot
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl creme fraiche

Blanda ihop allt! Forma till avlånga järpar och stek i smör.

Har ni förresten en sån här?

20130212-212012.jpg
Den finhackar löken på 2 sek!

20130212-212104.jpg

När middagen var uppäten och all disk var undanplockad började sonen prata om att han var sååå sugen på våfflor. När han säger att han är sugen på något då blir man glad (han är ingen matälskare direkt). Då det varken blev semlor eller pannkakor idag på Fettisdagen och Pannkaksdagen så uppfyllde jag hans önskan om våfflor.
Dock blev det en minisats bara för honom.

20130212-212739.jpg
Egen våffelsmet blir alltid godare och bättre än den på påse tycker jag. Bort med halvfabrikat och gör det själv, det behöver inte ta längre tid och kosta mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation