Morotsbiffar med klyftisar

Den vegetariska veckan fortsätter. Idag blev det goda morotsbiffar med klyftpotatis.
Min mamma brukade göra morotsbiffar med jordnötssmör i när jag bodde hemma. Jag har sökt igenom alla receptpärmar och hittar tyvärr inte det receptet. Men idag googlade jag fram ett recept med hackade jordnötter. Jag halverade mängden och bytte ut till jordnötssmör och de blev jättebra!

20130219-210552.jpg

Ingredienser:
3 finrivna morötter
En liten bit finriven färsk ingefära
1/2 dl grädde
1 msk fiberhusk
1 ägg
1 tsk sambal olek
3/4 dl jordnötssmör

Blanda ihop grädde, fiberhusk och ägg. Låt det svälla en stund. Blanda ihop alla ingredienser väl.
Rulla till bollar och tryck ut till biffar.
Stek dem i smör!

Ps! Jag får inte nog av ingefära. Nu har vi haft det i maten tre dagar i rad – perfekt i dessa förkylningstider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation