Indonesisk fläskfilégryta

Idag gjorde jag en smakrik indonesisk gryta med fläskfilè samt ett nyttigt brytbröd på bl.a. keso, kokosmjöl och massa fröer.
Receptet på grytan kommer från min barndomskompis mamma. Jag kommer ihåg att vi ofta fick den när vi var bjudna hem till dem på middag när jag var liten. Den är fantastiskt god med många olika smaker som passar bra ihop.

20130211-202724.jpg

20130211-202757.jpg

Receptet till 6 personer:

20130211-202955.jpg
Idag pressade jag en färsk apelsin istället för koncentrerad apelsinjuice och så använde jag rysk yoghurt istället för creme fraiche. Margarin använder jag aldrig. Jag steker alltid i olivolja, rapsolja eller äkta smör.

Servera med sallad och ris eller sallad och brytbröd.

Ps! Receptet på brytbrödet har jag komponerat ihop själv med inspiration från många olika kesobrödsrecept.
Säg till om du vill ha mitt recept. ;)

5 Thoughts on “Indonesisk fläskfilégryta

  1. Jennie on 2013/02/11 at 20:23 said:

    <3 Ja, den här grytan och köttfärspajen som du la upp receptet på för några dgr sedan väcker många barndomsminnen till liv!

  2. Maja on 2013/02/13 at 16:45 said:

    JAG vill ha receptet på brytbrödet! Ser supergott ut!:-) Kram!!

  3. Hej vännen, du får gärna dela med dig av brytbrödet, ser väldigt gott ut! :) kramar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation