Den godaste köttfärspajen jag vet

Nu ska jag tips dig om den absolut godaste köttfärspajen jag vet.
Jag är uppvuxen med den här som bjudrätt på många kalas.
Eftersom jag försöker undvika vetemjöl så gott det går så testade jag att göra ett pajskal på mandelmjöl och sesamfrön idag och det var sååååå gott! Till och med min bröd och pastaman gav pajdegen ett MVG.

Pajdegsreceptet hittade jag här.

20130205-215344.jpg
Ingredienser till 4 personer:
300 g köttfärs
2 grovt rivna morötter
4 dl fint strimlad vitkål
1 vitlök
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl vatten
1,5 msk senap
1,5 msk worchestersås (liten glasflaska som finns bland sojaflaskorna)
Salt
Svartpeppar

Pajdeg med vetemjöl:
3 dl vetemjöl
125 g smör
4 msk vatten

1 ägg till pensling

Finfördela smöret i mjölet, häll i vattnet och knåda ihop. Låt den vila i kylen i en timme.

Bryn köttfärsen i olivolja i en stor stekpanna. Lägg i morötter, vitkål och en pressad vitlök. Låt det fräsa till några minuter. Häll på vatten, buljong, senap och worchestersås. Låt det småputtra i 10 min. Krydda och smaka av!
Fördela fyllningen i en pajform.

20130205-220553.jpg

Tryck ut pajdegen över köttfärsen. Tryck några hål med en gaffel. Pensla med 1 ägg.

225 grader på ugnen och ugnstiden är cirka 20 min.

Vi serverade med en sås på turkisk yoghurt och sweet chilisås samt en grönsallad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation