Asiatisk linssoppa

Den vegetariska veckan har startat bra. Idag blev det en smakrik linssoppa. Receptet hittade jag i nr 2/2013 av tidningen Femina. När jag var 14-21 år åt jag enbart vegetarisk mat och fisk. Med anledning av senaste tidens köttdebatter så blir jag aningen sugen på att gå tillbaka till vegetarisk kost. Men det skulle bli lite för tidskrävande just nu då resten av familjen vill äta kött.
Undviker man halvfabrikat så vet man iallafall med större säkerhet vad man stoppar i sig. Resten av veckan delar jag med mig av mina recept på favoriträtterna jag hade då.

20130218-201026.jpg
Ingredienser:
2 rivna morötter
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 dl röda linser
1 röd chilifrukt (ta bort kärnorna)
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk mald koriander
1 lime (saften)
1 burk kokosmjölk
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk fisksås (thaihyllorna)

Fräs morötterna, chilin och löken i lite olja. Tillsätt kokosmjölk, buljong, vatten, koriander och ingefära. Koka upp!
Lägg i linser och koka i 10 min under lock. Tillsätt limesaften och fisksåsen.
Jag mixade soppan med en stavmixer, men enligt receptet ska den inte mixas.

Enligt receptet från tidningen ska man även ha i 2 limeblad och en kruka färsk koriander, men jag hoppade det och den blev super ändå.
Servera med en klick färskost och ett gott bröd.

20130218-202210.jpg
De frästa grönsakerna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation