Pizza och mintchokladpannacotta

Ikväll kom kära syster med familj på fredagskäk. Jag gjorde två olika pizzor – en utan vetemjöl (glutenfri och lchf) och en vanlig. Båda blev riktigt mumsiga.

Receptet på den glutenfria pizzan hämtade jag på den här grymma bloggen.

20130111-214342.jpg

20130111-214358.jpg
Den andra “vanliga” degen gjorde jag i Kitchen Aiden med vatten, jäst, olivolja, vetemjöl och salt.
Fyllningen blev tomatsås (passerade tomater, vitlök, oregano, lite socker, salt och svartpeppar), riven gräddost, salami/bacon, färska champinjoner, färsk basilika, tomater och mozzarella.
Jag lägger alltid den största delen av osten precis ovanför tomatsåsen och resterande på toppen.
Hög värme på ugnen ca: 15 min!
Till pizzan hade vi ruccolasallad och en sås på creme fraiche, vitlök, salt och persillade.

Till efterrätt blev det en supergod pannacotta på Marabou mjölkchoklad mintkrokant, mixade frysta hallon med lite vaniljpulver från Madagaskar.
Jag ÄLSKAR mintchoklad så den här pannacottan var verkligen i min smak. Jag har ju tipsat er om en med mörk mintchoklad tidigare, men den här var faktiskt strået vassare. Receptet hämtade jag från ett avsnitt av Halv åtta hos mig. Men jag hade 2 gelatinblad till 4 dl grädde (4 personer) och den blev perfekt i konsistens efter 5 timmar i kylen.

20130111-215209.jpg

20130111-215239.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation