Lingonfile’

- Kan du inte göra den här maten varje dag?
Detta fick jag höra av lille sonen (som för övrigt är väldigt kräsen) under middagen idag. Som småbarnsförälder har man inte direkt överflöd av tid till att stå vid spisen. Jag är inget fan av halvfabrikat så därför blir jag glad när jag hittar recept på maträtter som går relativt fort att slänga ihop, är näringsrik och god.
Idag gjorde jag den här goda rätten som en gryta i stekpannan. Man kan även göra den i en form i ugnen. Då lägger du i filéerna råa.

20130110-192705.jpg
Ingredienser:
500 g kycklingfile’( eller fläskfile’)
3 dl grädde (vill du ha den lättare kan du byta ut en del till mjölk)
1 dl lingonsylt
2 msk kinasoya
1 kalvbuljongtärning (jag tog kalvfond)

Dela filéerna i bitar. Lägg dem i en form (eller bryn dem i stekpanna som jag gjorde idag). Blanda resterande ingredienser och häll över köttet. Ställ in formen i ugnen på 175 grader i 1,5 timme eller sjud i stekpannan tills kycklingen är klar.
Jag serverade med sallad och hemmagjorda klyftpotatis och kålrotsklyftisar, men säkerligen även gott med pressad potatis eller ris.
Receptet kommer ursprungligen från Norrmejerier.

20130110-193507.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation