Kycklingburgare

Idag fick vi två spontanbesökare till middag. Jag lagade enkla kycklingburgare på delade filéer, hemmagjord dressing, rostat surdegsbröd och pommes på potatis och kålrot.

20130130-193858.jpg
Köttet:
Dela kycklingfiléerna på mitten. Stek dem i smör och krydda med salt och peppar. Jag tog Santa Marias pepparmix. Lägg ett par skivor ost på om du gillar det.

20130130-194429.jpg
Brödet:
Dela surdegsbrödet på tvären och rosta på stekpannan.

20130130-194725.jpg
Dressingen: Blanda creme fraiche med bostongurka och sweet chilisås. Jag höftade lite så jag kan tyvärr inte ge några exakta mått.
Pommesen: Skölj av potatisen och skala kålroten. Skiva i smala stavar. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta.
Sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 20 min.

20130130-195758.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation