Baconlindad köttfärslimpa med blomkålsmos

Det här är årets fattigaste vecka sa de på Nyhetsmorgon imorse. Då tycker jag att det passar bra att tipsa om några goda vardagsrätter för under 100-lappen (för 2 vuxna och 2 barn).

Idag gjorde jag en baconlindad köttfärslimpa med blomkålsmos till mig. Jag äter inte kolhydratsfri kost, men när jag hittar alternativ till bröd, pasta, potatis och ris som dessutom är godare väljer jag hellre det då magen mår bäst så. Potatis, brunsås och sallad blev tillbehören till resten av familjen.

20130122-210619.jpg
Ingredienser till 2 stora och 2 små (vi fick en portion över då minstingen äter barnmat):
500 g blandfärs
1 ägg
1 dl grädde eller gräddmjölk
1 vitlöksklyfta
Salt
Vitpeppar
1 pkt bacon

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser ordentligt med en gaffel.
(Vill du få mer köttfärslimpa av 500 g köttfärs kan du öka mängden vätska till 1,5 dl och blanda vätskan med 0,75 dl havregryn som du låter stå och svälla i en kvart.)
Lägg ut baconet i en form och lägg över köttfärsblandningen.

20130122-211549.jpg
Linda runt baconet och stick i några tandpetare.

20130122-211646.jpg
Sänk temperaturen i ugnen till 175 grader och sätt in limpan.
Köttfärslimpan är klar när köttsaften inte längre är rosa. Cirka 35 min!

Blomkålsmos gör jag genom att koka upp blomkål. Häll av vattnet och häll i en liten skvätt gräddmjölk. Salta och peppra och mixa sedan med en stavmixer. Toppa med lite oregano.

Blandfärsen: 40 kr
Potatisen: 10 kr
Blomkålen: 10 kr
Baconet: 15 kr
Resten av ingredienserna som man troligtvis har som basvaror i kylen: Under 25 kr sammanlagt

Summa: Under 100-lappen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation