Skrabbelucker

De här godingarna måste jag tipsa dig om. Detta är ett recept som jag fått av min mamma. De är superenkla att slänga ihop och hur goda som helst. De smakar allra bäst som nygräddade, men kan förvaras i en burk med lock i rumstemperatur i några dagar.

Ingredienser:

1 ägg

1 dl socker

3/4 dl grädde

1/2 tsk kardemumma

1/2 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

smör till stekning

socker att vända dem i

Vispa ägg och socker vitt. Vispa i grädden och sedan mjölet som du blandat med kardemumma och bakpulver. Låt smeten svälla en stund.

Rulla dem till små bollar (så stora som du vil ha dem, men tänk på att de sväller lite under gräddningen).

Smält smör i en stekpanna och grädda dem på medelvärme tills de är fasta och har en gyllenbrun färg på båda sidorna.

Vänd dem i socker och servera dem som de är eller lyxa till det med en klick grädde och din favoritsylt.

20130505-142014.jpg

0 Thoughts on “Skrabbelucker

  1. Misse on 2012/12/06 at 08:38 said:

    Kul med ett lite annorlunda recept på finns många namn, Skrabbelurer, lucker mm. Gör ibland såna på jobbet!

  2. Linda on 2012/12/07 at 19:31 said:

    Åh älskar krabbelurer som vi säger..populära som mellis på jobbet ibland… Fin blogg Lisa kul o se:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation