Mat till nyår

Hoppas ni har haft en mysig jul med nära och kära och en massa god mat.
Jag gillar julmat en eller två gånger, men sen får jag nog och får ett sug efter “fräsch” mat med mycket grönsaker. Nu blir det nog tre nyttiga dagar innan nyårsafton. :)

Har ni börjat planera nyårsmenyn? Jag tror att jag har funderat ut en meny som kommer bli festlig och god.

Förrätten kommer nog att bli smörstekt toast med en laxrulle med pepparrotsfyllning.

Varmrätten blir oxfile’ i någon form med potatisbakelser, rödvinssås och någon fräsch sallad.

Efterrätten har jag inte helt bestämt.
Antingen gör jag lite olika smådesserter. Eller blir det chokladfudgetårtan med apelsinchoklad i fudgen som jag har tipsat om tidigare.

Jag ska klura vidare! :)

20121227-125825.jpg
Smådesserter från hotellet på vår senaste semester

20121227-130052.jpg
Oxfile’ känns alltid lite lyxigt och det ska det vara på Nyår tycker jag.
Bilden visar smörstekt oxfile’ och ugnsbakade potatisklyftor som vi gjorde för några helger sen.

God fortsättning!
/Lisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation