Knäckkakor

I år tänker jag inte göra några vanliga knäck. Men idag gjorde jag däremot dessa underbara knäckkakor – perfekta till julfikat!

20121218-184937.jpg

20121218-184951.jpg

20121218-185039.jpg

Ingredienser till 30 st:
Deg/botten
5 dl mjöl
1 1/2 dl socker
200 g smör

Fyllning:
1 1/2 dl socker
100 g smör
4 msk grädde
1 msk mjöl
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån

Blanda ihop ingredienserna till degen. Blanda inte i vatten om du tycker att den verkar smulig och torr. Har du tagit de exakta måtten kommer degen att vara perfekt att trycka ut i aluminiumformar.
Förgrädda i 7 min i 200 grader.

Häll ingredienserna till fyllningen i en kastrull och sjud i några minuter.

Häll i fyllningen i de förgräddade skalen och sätt in i ugnen ytterligare ca 6 minuter.
Låt kakorna svalna!
De går utmärkt att frysa.

Tips för dig som är nötallergiker!
Jag testade att göra några med kokos istället för mandelspån och de var minst lika goda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation