Goda och enkla förrätter

Det behöver inte vara avancerat och ta lång tid att laga god mat. Ibland är det mest enkla allra godast.
Här kommer mina tips på goda förrätter.

Avokado med skaldjursfyllning

20121229-184152.jpg
Ingredienser:
Avokado
Skaldjursröra
Räkor
Färsk dill

Halvera en avokado på längden.
Fyll den med en god köpt skaldjursröra eller gör din egen ( t.ex. creme fraiche, majonäs, rödlök, dill, kräftstjärtar, crabsticks, räkor, salt och lite socker).
Skala stora räkor och lägg på toppen.

Sallad med chevre och rödbetor

20121229-190018.jpg
Ingredienser:
Rödbetor
Chevreost
Ruccollasallad
Valnötter
Flytande honung
Olivolja
Salt

Skala rödbetorna och klyfta dem. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och salta.
In i ugnen på 225 grader tills de känns mjuka, men de ska ha lite tuggmotstånd.
Skiva chevreosten och sätt in skivorna i ugnen i några minuter.
Skölj ruccollasalladen och lägg ut på en tallrik. Ringla över lite olivolja. Lägg på rödbetorna, osten, valnötter och ringla över lite flytande honung.

Kallrökt lax med pepparrotsfyllning

20121229-191008.jpg
Ingredienser:
Kallrökt lax
Färskost med pepparrotssmak
Dill
Ev. Toastbröd delat på diagonalen som rostas på en stekpanna med lite smör.

Lägg två laxskivor ovanpå varandra. Bred på färskost och lägg på lite dill. Rulla ihop och skiva i lagom stora bitar.
Servera på ett toastbröd!

Ps! Jag fick en väldigt god kvällsmat ikväll. Tre goda förrätter ligger nu i min mage. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation