Fröknäcke

20121216-202824.jpg

Här kommer mitt favoritrecept på knäckebröd. Jag har sett att receptet cirkulerar överallt på nätet. Men jag fick receptet av min mamma och det bakas ofta här hemma. Det är superenkelt att göra, smakar fantastiskt och magen kommer att tacka dig för alla fröer du ger den. :)

Ingredienser:
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokhett vatten

Rör ihop de torra ingredienserna. Tillsätt olja o vatten och rör till en jämn smet.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Lägg ett papper över o kavla ut smeten.
Strö över flingsalt.
Sätt in i mitten av ugnen på 150 grader i ca 1 tim.
Om brödet känns segt när du tar ut det kan du sätta in det igen på eftervärmen.
Njut det med en skiva julskinka med senap, god gräddost eller ät det som det är!

One Thought on “Fröknäcke

  1. Pingback: Godaste knäckebrödet | Josefines Skafferi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation